skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Wil je kennismaken met het vak Kinesiologie en ben je al therapeut, bv (leefstijl)coach, natuurgeneeskundige of bewegingstherapeut? Tijdens het Welkin jaartraject ‘Persoonlijke Ontwikkeling en Kinesiologie’ leer jij de vertaalslag te maken tussen hoe het lichaam functioneert en de impact van je welzijn hierop en vice versa . Na het volgen van dit traject kun voor jezelf of met je klanten een goede basis leggen (of deze herstellen).

Compleet traject, losse modules en vrijstelling

Het traject kan bij Welkin gevolgd worden als compleet jaartraject. Het is ook mogelijk om losse modules te volgen bij andere gecertificeerde trainers of vrijstelling te krijgen voor modules die al gevolgd zijn.

Certificaat of diploma

De praktijk wordt gedurende het traject doorlopend getoetst. Heb je alles gevolgd, dan ontvang je het certificaat “Welkin Persoonlijke ontwikkeling en Kinesiologie”. Wil je de studiepunten mee laten tellen voor je vakopleidingspunten? Dan kun je een aanvullend theorie-examen doen, waarna je een diploma ontvangt (15 ECTS).

Hoe ziet het traject eruit?

Touch for Health 1 | 9 t/m 11 december 2019

Je maakt kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

Touch for Health 2 | 6 t/m 8 januari 2020

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van de tweede module Touch for Health gaat er over.

Touch for Health 3 | 2 t/m 4 maart 2020

Stel je bent aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanharken van de tuin. Meestal herstel je snel. Maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus gaan we daar uitgebreid mee aan de slag.

Touch for Health 4 | 11 t/m 13 mei 2020

Je kunt nu alle Touch for Health technieken inzetten om jezelf en/of anderen stevig in balans te brengen! In deze laatste module Touch for Health komt alles namelijk samen. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd.

Stress Release 1-2 | 15 t/m 17 juni 2020

In deze cursus wordt het verschijnsel stress onderzocht. Je krijgt achtergrondinformatie over stress en je leert wat stress met jou persoonlijk doet en hoe het jouw leven beïnvloedt. Natuurlijk leer je ook verschillende technieken om het stressniveau omlaag te krijgen.

Omgaan met tegenslagen | 21 en 22 september 2020

Hoe ga jij eigenlijk om met de tegenslagen die je op je pad tegenkomt? Verstop je je? Of ga je er op af? Wat is je strategie, jouw patroon? Tijdens deze cursus kijken we naar zaken als persoonlijkheid, overtuigingen, incasseringsvermogen, weerbaarheid en nog veel meer. De cursus biedt qua technieken en methoden een aanvulling op de cursus Stress Release 1-2 en dus veel mogelijkheden tot persoonlijke groei!

Energiecentra/chakra’s | 5 oktober 2020

Zowel in o.a. India als China, werkt men sinds mensenheugenis met chakra’s: energiewielen die de energie in en om het lichaam reguleren. Sommigen kunnen ze zien, anderen kunnen ze voelen maar vaak is men zich ook niet bewust van hun bestaan en werking. Als ze uit balans zijn kunnen ze voor klachten zorgen. Tijdens deze dag maak je kennis met 10 verschillende chakra’s (ook wel energiecentra of zenuwplexi genoemd). De beschrijving van bijbehorende functies en symptomen is echter gelinkt aan de zenuwplexi volgens Westers model en geeft daardoor andere informatie dan die elders bekend is over de Oosterse chakra’s!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Persoonlijke ontwikkeling en kinesiologie

Cursuslocatie: Montfoort (provincie Utrecht)

Inschrijven

Inschrijven voor het hele jaartraject doe je via deze link.

Wil je meer informatie over het jaartraject, heb je vragen over vrijstelling of het volgen van het traject in losse modules? Neem dan even contact op via info@welkin.nl.

Back To Top