skip to Main Content
06 164 26 229 info@welkin.nl

Werk je met kinderen die beter willen meedraaien op school, of met volwassen die willen doorgroeien in werk of privé? Dan past het Welkin jaartraject ‘Leren en Ontwikkelen’ waarschijnlijk bij jou. Tijdens dit traject gaan we met elkaar kijken hoe het lichaam leert en mentaal en fysiek ontwikkelt. Naast de basistechnieken binnen de Kinesiologie leer je meer over de centering van het lichaam die nodig is voor het jezelf staande houden. Én je gaat aan de slag met reflexen.

Compleet traject, losse modules en vrijstelling

Het traject kan bij Welkin gevolgd worden als compleet jaartraject. Het is ook mogelijk om losse modules te volgen bij andere gecertificeerde trainers of vrijstelling te krijgen voor modules die al gevolgd zijn.

Certificaat of diploma

De praktijk wordt gedurende het traject doorlopend getoetst. Heb je alles gevolgd, dan ontvang je het certificaat “Welkin Leren & Ontwikkelen”. Wil je de studiepunten mee laten tellen voor je vakopleidingspunten? Dan kun je een aanvullend theorie-examen doen, waarna je een diploma ontvangt (25 ECTS).

Hoe ziet het traject eruit?

Touch for Health 1 | 9 t/m 11 december 2019

Je maakt kennis met het testen van spieren. Daarbij gaat het om het leren voelen en interpreteren van een spiertest. De interactie tussen tester en testpersoon speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom komen het onderwerp ethiek (wat doe je wel en absoluut niet met spiertesten, etc.) en het educatieve model, uitgebreid aan bod.

Touch for Health 2 | 6 t/m 8 januari 2020

Al eeuwenlang is de Chinese kennis over gezondheid voor velen een bron van inspiratie. Yin en Yang, de wet van de 5-elementen, meridianen: je hebt er vast wel eens over gehoord. Het zwaartepunt van de tweede module Touch for Health gaat er over.

Touch for Health 3 | 2 t/m 4 maart 2020

Stel je bent aan het sporten en je valt. Of het schiet in je rug tijdens het aanharken van de tuin. Meestal herstel je snel. Maar soms houd je klachten door reactieve spieren: spieren die niet soepel samenwerken. Tijdens de cursus gaan we daar uitgebreid mee aan de slag.

Touch for Health 4 | 11 t/m 13 mei 2020

Je kunt nu alle Touch for Health technieken inzetten om jezelf en/of anderen stevig in balans te brengen! In deze laatste module Touch for Health komt alles namelijk samen. Stof uit de eerste drie modules wordt herhaald. Uiteraard worden er nog nieuwe elementen aan toegevoegd.

Centering | 29 juni t/m 2 juli 2020

In deze training zorgen we ervoor dat de “energetische kapstok”, waaraan ons lichaam is opgehangen, (weer) goed functioneert. Daarna worden alle delen van het lichaam gecontroleerd, die een rol spelen bij het overeind houden van het lichaam: ribben, ademhalingsspieren, heupen, knieën, etc.

Reflexen in de praktijk | 28 en 29 sept. en 19 t/m 21 okt. 2020

Tijdens deze 5-daagse training leer je werken met reflexen. Wat zijn reflexen, waar dienen ze voor, hoe herken je ze, en vooral: hoe zorg je dat ze het functioneren ondersteunen in plaats van in de weg zitten? Je leert hoe je de reflexen Kinesiologisch test, corrigeert en integreert. Ook krijg je inzicht in fysieke en mentale verbanden, en ga je gedragspatronen herkennen en koppelen aan de reflexen die ongeremd zijn.

Leren en ontwikkelen

Cursuslocatie: Montfoort (provincie Utrecht)

Inschrijven

Inschrijven voor het hele jaartraject doe je via deze link.

Wil je meer informatie over het jaartraject, heb je vragen over vrijstelling of het volgen van het traject in losse modules? Neem dan even contact op via info@welkin.nl.

Back To Top